Skip to content
uddevalla fasad

Uddevalla nu & då

Hör guiden berätta om Uddevalla av idag och om Uddevallas guldålder på 1700-talet, Tigerkostymer och den stora stadsbranden liksom om sjöfartsstaden Uddevalla inklusive den stolta varvsepoken på 1900-talet. Även tips om aktuella upplevelser i Uddevalla. Besökaren upptäcker stadens vackra vyer och intressanta platser och Uddevallabon kan upptäcka Uddevallas spännande historia.

Guidad promenad i Uddevalla centrum, 90 minuter.

Uddevalla har varit stad i mer än 500 år och har ett spännande förflutet. Staden har bytt nationalitet 7 gånger och har upplevt både sillperioder, krig, kungliga besök och bränder. Många nya affärsidéer och verksamheter har sett dagens ljus här. Här har också varit en smältdegel för handelsmän av olika nationaliteter, som sett Uddevallas möjligheter vid vattnet, och så är det än idag.

Vi samlas vid turistbyrån i Södra hamnen och går en promenadvänlig tur inne i Uddevalla centrum.
Guidningen sker på svenska och engelska (om utländska gäster deltar) av Anette Bargel, auktoriserad Uddevallaguide av Visita, och medlem i Bohusläns Guider.

Boka plats: Köp biljett online hos Uddevalla turistcenter eller förboka på tel. 0522- 69 84 90. Det går också bra att köpa biljett strax före turen, i mån av plats. Betalas med kort eller kontant till Uddevalla turistcenter. Pris: 120 kronor inklusive moms.

Frågor om guidningen kan ställas till Anette Bargel, tel 0705-776422 eller på mejl anette@uddevallaguiderna.se

Tider: Kl 17-18.30
Tillgänglighet: God, bara enstaka trappsteg. Lutande underlag och grus förekommer.

Evenemanget är avslutat.

Kategorier

  • Inga kategorier

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top