Skip to content
bassholmen allmogebåtar

Guidad båttur Uddevalla-Bassholmen med tid iland

Guidning 2018. År 2024 är denna endast tillgänglig på gruppbeställning.
Följ med till vackra Bassholmen på Bassholmens dag. Sällskapet kan kliva ombord i Uddevalla, i Henån eller i Lysekil. Kryssningen går i vackra omgivningar längs fjordarna och i spännande trånga passager, medan vi njuter av vyerna. Guiden berättar intressant om vad vi ser, om Bassholmen och om Bohuslän.

Den andra lördagen i juli varje år firas Allmogebåtens dag på Bassholmen, ett uppskattat arrangemang med feststämning och många båtar på vattnet. Föreningen Allmogebåtars båtar som normalt ligger förtöjda vid bryggan är nu under segel och det finns chans att följa med ombord.

Bassholmen är en rik kultur- och naturskatt mitt i de vackra Nordströmmarna, nära Uddevalla, Orust och Lysekil. Här finns vandringsleder, grillplatser och ett rikt sjöfågelliv. Här finns också föreningen Allmogebåtar och deras museum är väl värt att besöka. Här kan du lära dig mer om de olika båtarna, sill- och fraktfart i Bohuslän och känna doften av nytjärade båtskrov.

Vill ni besöka Bassholmens dag 2024 rekommenderas ni kontakta Skärgårdsbåtarna Uddevalla som har en avgång från Lysekil till Bassholmen denna dag.

 

 

Evenemanget är avslutat.

Taggar:

Kategorier

  • Inga kategorier
Back To Top