skip to Main Content

Stenhuggarliv – berättelser i stenbrottsmiljöer

Stenhuggarliv – Anette Bargel guidar med berättelser om stenhuggare, storbrott och knottfabrik.

Boka biljett – klicka här 
Förbokning behövs så vi kan hålla rätt storlek på gruppen. Boka senast kl. 08 samma dag.

Guidade turer i Lahälla stenbrott och knottfabrik, där Bohusläns stolta arv från stenhuggarna kommer till liv genom berättelser och en nyinspelad ljudupplevelse. Hör berget sjunga av stenhuggarnas slag och upptäck genom guiden hur det var att jobba i brottet. Hela guidningen sker utomhus, på generösa ytor.

Kom och hör om stenhuggarfamiljernas liv. Upplev storbrottet Sodom och Sveriges enda kvarvarande knottfabrik. Guiden berättar hur stenarbetet gick till och hur stenhuggarfamiljerna levde. I storbrottet Sodom sprängdes och knackades det året runt. Vid knottfabriken arbetade man vidare med stenen. Runtom växte ett samhälle fram. Hur var det att vara stenhuggare och stenhuggarhustru i goda och dåliga tider? Guiden levandegör miljöerna med berättelser, fakta och anekdoter och berättar om stenhuggeriet, en av Bohusläns stora näringar under 100 år.

När: Tisdag 6 oktober på Lysekils kulturvecka. Turlängd 90 minuter. Kl. 13.30-15.00. Deltagarantalet är max 30 personer/tur.
Pris: 200 kr/ vuxen, 50 kr/barn 6-12 år. Gratis parkering.

Varmt välkomna till en spännande naturupplevelse i hjärtat av stenhuggarbygden. Naturskönt läge och nära till badstrand.

Vad du får:

Kunskap om lokal historia och natur
Ett stenäventyr på en unik plats
Bohuslänsk sten- och kulturupplevelse
Frisk luft och kvalitetstid tillsammans
Mindre grupp för en mer genuin upplevelse
Ekoturism i liten skala som värnar om landsbygden

Detta ingår:

Auktoriserad och kunnig guide
Värmande fika med fikabröd
Ljudupplevelse
Berättarbänk
Naturupplevelse

Bra att veta

  • Bokning krävs så vi kan hålla rätt storlek på gruppen.
  • Guiden använder röstförstärkare.
  • Promenaden pågår cirka 1,5 timme.
  • Pris 200 kr vuxen. Barn 6-12 år 50 kr.
  • Vi följer Folkhälsomyndighetens direktiv, alla håller avstånd.

Övrig info

Guidningen sker i samarbete med Lahälla knottfabrik samt Studieförbundet Vuxenskolan Väst.

Lahälla knottfabrik fyller 100 år 2020 och firar med att bli ett besöksmål för allmänheten och i samarbete erbjuds guidade visningar.
Önskas mer information går det bra att mejla info@saltaguiden.se eller smsa/ringa mig på 0705-776422 och lämna meddelande om jag inte kan svara just då.

Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och alla håller avstånd. Är du snuvig/hostig vänligen stanna hemma denna gång.

Avbokning: Blir du sjuk har du fri avbokning fram till 24 timmar innan turen startar. Därefter hänvisar vi till ditt försäkringsbolag.

Om turen behöver ställas in av oss eller om myndighetsregler påverkar att turen inte kan genomföras som planerat ber vi dig i första hand försöka omboka din tur eller be om ett värdebevis att använda vid ett senare tillfälle (giltigt i 24 månader).

Toalett finns i Lahälla hamn.

Knottfabriken och Sodom ligger i natursköna omgivningar i lantlig miljö. Börja gärna dagen med poängpromenad mellan Lahälla Hamn upp till Knottfabriken, på plats under Kulturveckan.

Evenemanget är avslutat.

Kategorier

  • Inga kategorier

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top