Skip to content

Bassholmendagen – guidad båttur från Uddevalla

Följ med M/S Gustafsberg till vackra Bassholmen på Bassholmens dag. Du kan kliva ombord i Uddevalla, i Henån eller på Bassholmen. Kryssningen går i vackra omgivningar längs fjordarna och i spännande trånga passager, medan vi njuter av vyerna. Guiden berättar intressant om vad vi ser, om Bassholmen och om Bohuslän.

Lördagen den 13 juli firas Allmogebåtens dag på Bassholmen, ett uppskattat arrangemang med feststämning och många båtar på vattnet. Föreningen Allmogebåtars båtar som normalt ligger förtöjda vid bryggan är nu under segel och det finns chans att följa med ombord. Väl iland kan man uppleva repslagning, barnaktiviteter, lotterier, öppet museum och höra Allmogebåtföreningens medlemmar berätta om olika båtar och hur arbetet fungerade under varvstiden på ön.

Bassholmen är en rik kultur- och naturskatt mitt i de vackra Nordströmmarna, nära Uddevalla, Orust och Lysekil. Här finns vandringsleder, grillplatser och ett rikt sjöfågelliv. Här finns också föreningen Allmogebåtar och deras museum är väl värt att besöka. Här kan du lära dig mer om de olika båtarna, sill- pch fraktfart i Bohuslän och känna doften av nytjärade båtskrov.

Tider
Uddevalla avgång: 09.30 – Henån påstigning cirka kl 10.50  – Bassholmen kl 12. (preliminär tid)
Bassholmen 16.00 – Uddevalla 18.00

Biljett

Biljett bokas genom Skärgårdsbåtarna Uddevalla. Tel. 0522-698480. Det går fint att köpa biljett direkt på deras hemsida (se länk till höger). Där kan ni välja att boka biljett med eller utan mat. Ett tips är att maten ombord brukar vara väldigt god och efterrätt med kaffe/te brukar också ingå. Ombord finns även bar med rättigheter, smörgåsar, glass och annat gott.

OBS: Turen är nu fullbokad  (9 juli). Vill man till Bassholmen kan man ta sig till Kärlingesund, där båtskjuts erbjuds av föreningen från ca kl. 12. Programmet på ön startar kl 13.

 

Evenemanget är avslutat.

Kategorier

  • Inga kategorier
Back To Top